Заведующий столовой руководитель, отвечающий за организацию и контроль всей деятельности столовой, включая производство и обслуживание. Он должен обеспечивать высокое качество приготовленной пищи, эффективную работу персонала, соблюдение
санитарных норм и правил, а также вести учет и отчетность за продукты.
Распределение обязанностей, контроль работы, обучение сотрудников. Обеспечение соблюдения санитарных норм и правил, контроль за состоянием помещений и оборудования. Знание технологии приготовления пищи.
Асхана меңгерушісі асхананың барлық қызметін, оның ішінде өндіріс пен қызмет көрсетуді ұйымдастыруға және қадағалауға жауапты басшы болып табылады. Ол дайындалған тағамның жоғары сапасын, қызметкерлердің тиімді жұмысын, санитарлық нормалар мен ережелердің сақталуын қамтамасыз етуі керек, сонымен қатар өнімдердің есебі мен есебін жүргізуі керек. Міндеттерді бөлу, жұмысты бақылау, қызметкерлерді оқыту. Санитарлық нормалар мен ережелердің сақталуын қамтамасыз ету, үй-жайлар мен жабдықтардың жағдайын бақылау. Тағамдарды дайындау технологиясын білу.